New items in your cart.
Ingyenes szállítás 20.000Ft felett.
Menü

A koreai szépségápolásról

Miért éppen Korea?

Koreában a szépségápolás egészen mást jelent, mint a világ más pontjain. A bőrápolás ott élvezet, és nemcsak azért, mert alapvetően mindenki szeret szépnek lenni, hanem mert a koreaiak hiszik, hogy amikor bőrápolással foglalkoznak, saját jóérzésük érdekében fektetnek be időt, pénzt és energiát.

Koreában a bőrápolás a kultúra része. Olyan rituáléi vannak, amelyek szinte már holisztikus szintre emelik azt. Elsőre a tízlépéses bőrápolási rutin és a szövetmaszkok juthatnak eszünkbe róla, de valójában ennél sokkal többről van szó. De lássuk, mitől más a szépségápolás a koreaiak szerint?

Először is, ők nem ragaszkodnak foggal-körömmel a jól bevált márkákhoz. Ez egy hihetetlenük gyorsan és innovatívan fejlődő ágazat, amely folyamatosan újdonságokkal rukkol elő. Hogy mit jelent ez a gyorsaság? Ha egy koreai gyártó kitalál egy újdonságot, az hat hónappal később már a polcokon is van. Minden előnyét kihasználja a villágyorsan fejlődő technológiáknak, és arra törekszik, hogy mindenkinél egy lépéssel előrébb járjon. A külcsínt szinte ugyanolyan fontosnak tartja, mint a belső tartalmat. A termékek olyan dizájnnal készülnek, hogy aki megveszi őket, már csupán abban is örömét leli, hogy ránéz. Mindez azonban sosem megy a belbecs rovására, sőt!

A koreaiak nem elatakarni, hanem megoldani szeretnek. Azaz nem az a cél, hogy különböző sminktermékekkel el lehessen fedni mindenféle problémát, hanem hogy olyan bőrápolási rutint kínáljon, amelyek ezeknek a problémáknak a gyökereit szüntetik meg. Koreában a szépségápolás nem csupán a felnőttek kiváltsága. A gyerekek már jóval az első pattanásaik megjelenése előtt tudják, hogyan ápolják a bőrüket. Ezek után nem meglepő, hogy a koreai szépségápolási szokások a tudatosságon alapulnak. Egy koreai nő nem éri be azzal, amiépp a keze ügyébe kerül: ő pontosan tudja, milyen termékeket és milyen sorrendben kell használnia. Hiszen minden lépésnek más és más szerepe van. Koreában a cél a tökéletesen hidratált bőr. Maga a "chok chok" szó is ezt jelenti. Míg a nyugati kultúrában a matt hatás a cél, a koreai nők a harmatos, ragyogó bőrt célozzák meg. Ez semmiképp sem zsírosságot jelent, ettől lesz friss és gyönyörű a bőr.

Végül, de nem utolsósorban Koreában a bőrápolás nem luxus. Még a leginnovatívabb termékek is elérhető áron kaphatóak.

A koreai szépségápolás valamikor a kétezres évek közepén hagyta el saját határait, és kezdte meghódítani Ázsia többi részét, és persze Amerikát. Most végre Magyarországra is megérkezett. Kalandozzatok velünk, ismerjétek meg a termékeinket, és válasszátok ki a hozzátok leginkább illőket. Meglátjátok, nincs két egyforma rutin, de ha ráéreztek a sajátokéra, sosem akartok többé elbliccelni egyetlen alkalmat sem. Hiszen ahogyan a koreaiak már sok-sok évvel ezelőtt rájöttek, a bőrápolás csupa élvezet!

Iratkozz fel hírlevelünkre és váltsd be a feliratkozásért járó

10% kedvezmény

kuponod az első vásárlásodnál!