New items in your cart.
Ingyenes szállítás 20.000Ft felett.
Menü

Hogyan lettem "rutinos"?

Juli Lami - Publikálva: 2018. Jul. 14.

Szerintem a koreai rutinban az a legijesztőbb, hogy tíz lépéses. Amikor először meghallottam, én is azt gondoltam, hogy ez túlzás, kinek van erre ideje, pénze és energiája?! Aztán Alexandra, a Chok Chok kitalálója egyszer megmutatta, miket rendelt Koreából, és arra kért, csak egyetlen egyszer próbáljam ki ezt a bizonyos rutint.

Itt kell megjegyeznem, hogy engem az élet egy olyan kihívással szembesít évek óta, amit úgy tudnék röviden összefoglalni, hogy az ekcéma elsősorban az arcomat támadja. Ezért azelőtt nagyon csínján bántam a kozmetikumokkal, inkább nem kentem magamra semmit, minthogy kétes dolgokat használtam volna, mert sosem tudhattam, hogyan reagál az ekcémám a különböző hatóanyagokra. Ódzkodtam mindentől, amit nem ismertem, nem kenegettem magam ész nélkül semmivel. Először Alexandrának is mondtam, hogy hagyjon békén ezzel az egésszel, végre egész vállalható az arcom, nem akarok kísérletezgetni. Ő azonban nem adta fel, és tudományos előadást tartott a bio összetevőkről, a kék zónából származó alapanyagokról, a "mindenmentes" termékekről, és persze azt sem felejtette el kihangsúlyozni, hogy Koreában nem tesztelik állatokon a kozmetikumokat.

Belementem egy próbába. Feltettem a Whamisa bio arclemosó olaját, és tulajdonképpen fél perccel később már át is jött ez az egész. Az illat, a textúra, a tisztaság érzése, a kíméletesség... mind lenyűgözött. Olyan érzésem volt, mintha hetek óta nem tisztítottam volna meg rendesen az arcom. Ezután jött a Whamisa lemosó habja, amitől már egyenesen extázisban voltam. Miután lemostam, úgy éreztem magam, mintha hamvas bőrű kisbaba lennék. Az arcom tiszta volt és rózsaszín, és ami a legjobb, egyáltalán nem húzódott rajta a bőr.

Ha már benne vagyunk, csináljuk rendesen, úgyhogy a tonert már magam követeltem. Lenyűgözött a lágysága, azonnal éreztem, hogy nem mérgeket és kemikáliákat teszek a bőrömre, hanem valami nagyon tiszta, természetes dolgot. Ezen a ponton tanultam meg azt is, hogy ezt nem belekenni, hanem belepaskolni kell a bőrbe. Utána feltettük a Whamisa szemkörnyékre való esszenciáját is (szintén az ujjvégeinkkel paskolgatva), amitől azonnal élénkebb lett a tekitetem, hiszen a szemkörnyéki bőrön látványosan halványította el a sötétebb karikákat. A sort végül a Whamisa water creamjével zártuk. Három perccel később (na jó, legyen 5, mert a lelkendezés sok időt vett el) úgy hagytam el a fürdőszobát, mint önmagam maximálisan felfrissült verziója.

Akkor tudtam meg azt is, hogy a tízlépéses rutin nem azt jelenti, hogy minden alkalommal végigmegyek mint a tíz lépésen. Hanem azt, hogy a bőröm igényeitől, a rendelkezésre álló időmtől és a kedvemtől függően megadom az arcbőrömnek azt az ápolást, ami jár neki.

Közben gyorsan megjegyzem, hogy amióta koreai termékeket használok, teljesen eltűnt az ekcéma az arcomról, ami hatalmas öröm. Aki szembenézett már vele, biztosan érti, miről beszélek.

Amikor az ember fiatalabb, sokszor és sokat vét az arcbőre ellen. Huszas éveimben én is sokszor hajtottam álomra a fejem szétkent szempillaspirállal, mentem ki a napra napvédő nélkül, és még sorolhatnám. Most azonban, közel a negyvenhez már tudom, hogy az arcunk megérdemli a kényeztetést, mert mindig szem előtt van. Én szerencsés vagyok, mert társ vagyok egy koreai szépségápolás webshopban, és minden termékünkből van nekem egy otthon. De ha ez nem így lenne, akkor is beszerezném a kedvenceimet. 

Minden nap, amikor ezt a néhány percet az arcbőrömre szánom, vagy továbbmegyek, és felteszek egy maszkot, azt érzem, hogy a bőröm jövőjéért teszek

Nem mellékesen ez tényleg kényeztetés, igazi "kellemest a hasznossal" érzés, hiszen ahogy egy tisztító olaj vagy a toner simogatja az arcom, azt képtelen vagyok megunni.

Amikor idegen társaságban szóba kerül a Chok Chok, nem azzal szoktam kezdeni, hogy hosszan méltatom a termékeket. Hanem hogy megmondom, hány éves vagyok. Általában ennél meggyőzőbb érv senkinek nem kell!

0 kommentek

Komment írása

Az összes blog komment ellenőrzésre kerül megjelenítés előtt.

Iratkozz fel hírlevelünkre és váltsd be a feliratkozásért járó

10% kedvezmény

kuponod az első vásárlásodnál!